top of page
Search

Leukste breipatronen van PetiteKnit voor baby's en kinderen

Updated: Feb 16, 2023

Als je op zoek bent naar mooie breipatronen voor kinderen en baby’s dan ben je bij de Deense ontwerpster Mette van PetiteKnit aan het goede adres.


Ze heeft op haar website meer dan genoeg keus en de patronen zijn duidelijk. Okay, ben je een beginnende breier dan zou ik even goed opletten voor welk patroon je gaat. De ontwerpster wil nog wel eens van een aantal handelingen aannemen dat jij precies weet hoe het zit. Maar goed, daar heb je natuurlijk weer YouTube voor.


Voor de liefhebber heb ik mijn favorieten op een rijtje gezet:


Disclaimer... De patronen zijn verkrijgbaar in het Engels, helaas niet in het Nederlands. Gelukkig zijn wel bijna alle termen in het Engels goed terug te vinden, als je een beetje extra uitleg nodig hebt. Ik ben zelf bezig met mijn Simpel sweater te schrijven kinderen en baby's. Coming soon...

Mijn favorieten - beginner

Ben je een beginnende breier dan zou ik de Harald's sweater aanraden. Voor volwassenen is dit patroon terug te vinden als de Sunday Sweater (mocht je willen 'twinnen'). Er zit een duidelijke uitleg bij en de trui is tijdloos. Ook kun je kiezen uit meerdere maten (wel zo handig!).

Ben je helemaal een beginner en heb je nog geen ervaring met het breien van truien of vesten, dan is de beginner’s Jacket een prima startpunt. Ook hierbij is er weer genoeg keus als het gaat om de maten (tot 7-8 jaar).


Geen zin meer om alleen truitjes te brein? Of ben je net (weer) begonnen met breien? Dan is een mooi alternatief de Selma’s Sleep Suit. De slaapzak maak je met naalden van 4 mm, waardoor het breien best snel gaat. Omdat het bijna alleen maar recht breien is, wel met meerderingen en minderingen, is dit een goed project voor een echte beginner. Daarna ben je absoluut klaar om een mooie raglan sweater te breien.

Uitdaging

'Wat een leuke trui is dat!', heb ik de afgelopen tijd al heel vaak gehoord. Ook de vraag of ik de trui nog een keer zou willen maken heb ik inmiddels meerdere malen gehad. Helaas heb ik daar de tijd niet voor.


Recentelijk heeft Mette dus een patroon toegevoegd waar ik meteen 'verliefd' op was (en blijkbaar niet alleen ik...). Het kost echter wel wat meer tijd om de trui te maken dan je in eerster instantie zou verwachten. De Moby Sweater is geen 'simpele' trui, maar wel een tijdloos ontwerp.


Voor wie de trui zelf wil gaan maken, je moet ervaring hebben, anders vrees ik dat dit een zeer frusterend project zal worden. Ik brei sinds 2020 bijna wekelijks en ik moest af en toe nog wel even goed kijken en mijn aandacht er goed bijhouden.

Maar het is resultaat is geweldig. Ik ga deze trui ook zeker nog voor mijzelf breien (Moby Sweater voor volwassen). Ik vrees alleen wel dat ik daar even wat tijd voor moet gaan uittrekken…


Heb jij nog tips voor leuke patronen voor kinderen en baby’s: laat het mij dan even weten via simpelknit@gmail.com of reageer via Instagram.


Of neem een kijkje in mijn webshop voor mooie tijdloze breipatronen.



コメント


bottom of page