top of page
Search

Goed nieuws: PetiteKnit heeft breipatronen in het Nederlands

Updated: May 29

In 2020 was ik voor het eerst op zoek naar breipatronen in het Nederlands. Natuurlijk kun je genoeg patronen vinden in tijdschriften, boeken, etc. Maar eerlijk gezegd had ik vaak moeite met het lezen van deze patronen. Herkenbaar...?


Als nieuwkomer in de breiwereld kwam er veel op me af: welke naalden heb ik nodig? Wat is goede wol? Ik wilde truien breien die ik echt zou dragen. Dus begon ik mijn zoektocht naar leuke breipatronen. Veel vond ik niet in het Nederlands… Wel in het Engels.


PetiteKnit

Instagram bleek de uitkomst en daar heeft PetiteKnit veel volgers, dus kwam ik haar al snel tegen. Mijn eerste trui die ik heb gebreid was dan ook de Louisiana sweater van PetiteKnit. Ik moest veel opzoeken, zoals hoe je moet meerderen en minderen. YouTube werd mijn beste vriend. Ik ben nog steeds blij met de trui en gelukkig had PetiteKnit meer breipatronen in het Engels. De breipaotronen zijn ookl duidelijk geschreven en nemen je echt aan de hand. Wel is het handig om te kijken naar de moeilijkheidsgraad. Ben je een beginner? Begin dan simpel en brei op grotere naalden.

Louisiana sweater van Petiteknit

Patronen in het Nederlands van PetiteKnit Inmiddels biedt PetiteKnit ook patronen in het Nederlands aan. Hoe goed ik nu ook Engelse patronen kan lezen, en ikzelf ook mijn patronen in het Engels aanbied, lezen patronen in het Nederlands toch wat fijner.

Sunday sweater van PetiteKnit

Helaas zijn nog niet alle patronen van PetiteKnit in het Nederlands verkrijgbaar. Maar ik zag dat onder andere de Esther sweater, Esther jacket, Lulu slipover, Celeste sweater verkrijgbaar zijn in het Nederlands.


Ben je op zoek naar meer breipatronen in het Nederland (of Engels): check dan mijn breipatronen (hier vind je ook gratis breipatronen en wie houdt daar niet van?). Ik schrijf mijn breipatronen zoals ikzelf graag breipatronen lees. Duidelijk en met links naar videos waarin het goed wordt uitgelegd.


99 views0 comments

Comments


bottom of page