top of page
Search

Breipatronen voor beginners: Sunday Sweater van PetiteKnit

Updated: Oct 30, 2022

Als beginnende breier kan een mooi en simpel patroon vinden een uitdaging zijn. Er is namelijk niets leukers dan je eigen gemaakt muts/trui of sjaal dragen. Dan heb je niets aan een heel ingewikkeld patroon dan niet draagbaar is.


Ik begon met haken, zo rond de eerste lockdown in maart 2020. Al snel wilde ik meer dan wattenschijfjes haken, deze gebruik trouwens wel nog steeds, en ben ik op zoek gegaan naar haakpatronen voor een trui. Al snel vond ik wel mooie patronen, maar dat waren allemaal breipatronen. Tijd om mijzelf te leren breien. Dit deed ik voornamelijk via YouTube. Ik had ooit recht leren breien van mijn oma, maar dat was al zolang geleden.


Sunday Sweater Toen ik mijn eerste sjaal had gebreid, wilde ik meer. Ik maakte mijn eerste trui, op rechte breinaalden, via een pakket van We Are Knitters. Een aanrader als je een absolute beginner bent. Maar ik vind de pakketten wat aan de dure kant en ben erachter gekomen dat een trui mooier is als je deze rond kan breien. Dan kom je al snel bij Scandinavische designers uit. Ik ben gaan zoeken naar mooie patronen op Instagram en vond zo het account van Petite Knit.

Een van de eerste truien die ik maakte van de Deense ontwerpster is de Sunday Sweater. De meeste van haar patronen zijn in het Engels verkrijgbaar. De trui valt mooi. Als je wat langer bent, net zoals ik, zou ik wel aanraden om de trui wat langer te maken dan in het patroon staat. Daarnaast heb ik bij dit patroon gekozen om te gaan voor de maat medium. Hierdoor krijg je een mooi oversized effect.

Wat moet je kunnen? Het is handig als je weet hoe je moet meerderen aan de hand van: M1L and M1R. Hoe je mooi kan afkanten, ik heb bij deze trui gekozen voor de Italian cast off. Dat staat niet in het patroon, maar eigenlijk gebruik ik deze methode bij bijna al mijn truien.

Ook is handig als je weet hoe je steken oppakt bij de mouwen. De trui brei je top-down op rondbreinaalden.

Wol: DROPS BRUSHED ALPACA SILK (light beige) samen met Drops Air Mix 02 Wheat.


Een vergelijkbaar beginners patroon is de Simpel Sweater, hier vind je dit patroon voor een zacht prijsje!


2,657 views0 comments

Comentarios


bottom of page